Slack vs Microsoft Teams

Slack vs Microsoft Teams

Chat gebaseerde samenwerking tools zijn een must-have in de huidige zakelijke omgeving. Slack en Microsoft Teams zijn op dit moment de twee beste opties voor een organisatie. Slack is een product wat door een klein bedrijf is gebouwd en in 2013 opgericht werd. In 2015 zag Slack zijn eerste levenslicht. Microsoft heeft zeer snel door gehad wat een soort programma als Slack kan betekenen voor samenwerkingen. Daarop heeft Microsoft een klein team bij elkaar gezet. Dit team bestond uit 5 medewerkers in 2016. Zij hebben de opdracht gekregen om een soortgelijke tool te bouwen. Deze tool is nu bekent is onder de naam Microsoft Teams.

Concrete cijfers

Het gevolg is dat Slack het steeds moeilijker heeft. Dit omdat Microsoft zijn complete all in one suite inzet. Microsoft Teams zit gratis in de meeste pakketen van Office 365 en Microsoft 365. De directie van Microsoft zegt dat Microsoft Teams net zo belangrijk is als dat Windows is. Wanneer je kijkt naar het aantal gebruikers dan zie je bij Slack dat er ongeveer 10 miljoen dagelijkse gebruikers zijn. En dat er ongeveer 85.000 organisaties gebruik maken van de tool wereldwijd. Microsoft zegt dat er in november 20 miljoen actieve gebruikers zijn. Er wordt ondertussen dus flink wat heen en weer gegooid met cijfers maar dit is wat er bekent is.
Infographic: Microsoft Teams Powers Past Slack | Statista

Infographics via Statista

Wie de uiteindelijke winnaar wordt van deze strijd is niet belangrijk. Belangrijker is om te weten dat beide platvormen goed zijn. Ze werken hard aan nieuwe functies om het product nog beter te maken. De keuze Slack of Microsoft Teams is niet makkelijk. In sommige gevallen is er al gekozen voor een platvorm. Dit kan bijvoorbeeld IT zijn die al Office 365 gebruikt of Slack.

Vergelijking

Om deze beslissing makkelijker te maken, heb ik een vergelijking gemaakt tussen Slack en Teams. Ik heb naar 6 onderdelen gekeken:

  • Uiterlijk en bruikbaarheid
  • Integraties
  • Extra opmerkelijke verschillen
  • Mobiele apps
  • Beveiliging
  • Compliance en enterprise management
  • Prijzen
Slack vs. Teams: Uiterlijk en bruikbaarheid

Uiterlijk: Slack en Microsoft Teams desktop apps zijn eenvoudig om te navigeren. Berichten staan centraal en hebben de focus . Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen. Slack heeft een iets lossere vorm. Hierdoor kan de structuur van berichten wat chaotischer overkomen. Microsoft Teams ziet er strakker uit, overal gebruik je dezelfde manier om te navigeren.

Teams VS Slack

 

De look en feel van de Teams is goed georganiseerd en makkelijk, de chats en kanalen links en berichten in het midden. Slack biedt iets meer aanpassingsopties, bijvoorbeeld 10 verschillende manieren om het uiterlijk van de zij navigatie te veranderen. In Microsoft Teams zijn er slechts drie uiterlijke aanpassingen. De standaard (licht), donker en hoog contrast voor slechtzienden.

Navigatie

Beide programma’s hebben de hoofdnavigatie in zijbalken aan de linkerkant. Teamnavigatie is meer gericht op teams, terwijl Slack meer nadruk legt op kanalen, werkgebieden die gebruikers creëren rond projecten, onderwerpen of teams.

Slack

 

Slack is wat visueler dan Microsoft Teams en leuk is als je van kleuren houdt.
De zijbalk in Microsoft Teams heeft de volgende standaard menu’s:

  • Activiteit
  • Chat
  • Teams
  • Bestanden
  • Agenda
  • Oproepen
  • Apps

Bij activiteit zie je alles wat van toepassing is op jou en wat er in de organisatie gebeurt. Hierin kan je filteren op ‘Mijn activiteit’. Dan zie je de gesprekken, waarbij je bent betrokken of genoemd. Handig als je je wilt focussen. Wanneer je naar het Teams menu gaat dan zie je een overzicht van je teams. In de Teams zitten tabbladen voor gesprekken, bestanden en de teamwiki.

De zijbalk van Slack bevat de volgende menu’s:

  • Kanalen
  • Threads
  • Privé chats berichten (DM’s)
  • Concepten
  • Ongelezen waarin alle ongelezen berichten in één feed worden weergegeven.

De Slackbot, een chatbot voor vragen, is ook beschikbaar in de zijbalk. Als we het dan toch over Bots hebben…

Help in de programma’s

Microsoft Teams biedt een Help-pictogram aan onderaan de zijbalk. Daarin vindt je links naar Onderwerpen, Training en Wat is er nieuw. Er zijn enkele leuke details. Vanaf het tabblad Onderwerpen kun je bijvoorbeeld links vinden naar een Microsoft-webpagina. Als je daarop klikt dan kun je je aanmelden en krijg je een gratis, live, Teams-training. Ook kan je via de adresbar bovenaan snel hulp vinden in Microsoft Teams.

help menu

 

Ook de Slackbot, van Slack is handig en deze in-app chatbot is eenvoudig te gebruiken. Type een bericht in de Slackbot met een trefwoord. Of maak een volledige vraag en je krijgt (meestal) binnen enkele seconden wat je nodig hebt. In tientallen vragen miste Slackbot slechts één of twee keer het antwoord. Je kunt dit zien als een chat met een helpdesk persoon.

Zoeken

Beide bieden goede zoekmogelijkheden. Maar Slack zoeken is net wat verder. Dit komt omdat je zoekresultaten wilt verfijnen. Als je in Microsoft Teams wil zoeken ben je toch beter af met de standaard Office 365 zoek engine. Al zijn er grootte plannen om het zoeken in Microsoft Teams binnenkort te verbeteren.

Berichten en chatten:

Communicatie via berichten is duidelijk de kern van beide programma’s. Dit doen ze dan ook uitstekend. Er zijn enkele onderscheidende kenmerken waarmee je rekening moet houden.

Beide bieden enkele tekst opmaakmogelijkheden bij het schrijven van berichten. Om deze opties in Slack te zien, klik je op “Aa” rechts van het tekstinvoervak. In Microsoft Teams klik je op de “A” met een penseel erover. Microsoft Teams biedt meer tekstuele benodigdheden zoals lettergrootte en kleur. Hiermee kun je volledige e-mails schrijven binnen de applicatie. Dat is voor sommigen misschien overdreven, maar ik raad deze opties aan om te gebruiken. Ook de mogelijkheid om direct naar meerdere kanalen te posten of de mogelijkheid om reacties aan of uit te zetten zijn erg krachtig in Microsoft Teams. Hier komt Slack echt in tekort.

uitgebreid bericht plaatsen in teams

 

Microsoft Teams biedt tal van hulpmiddelen voor tekstopmaak bij het opstellen van berichten.
Met beiden kun je berichten opleuken met emoji’s. Microsoft Teams biedt een aantal extra opties, waaronder integratie met GIPHY voor geanimeerde GIF’s. Deze kun je overigens ook in Slack toevoegen via een app-integratie.

Allebei de programma’s bieden verschillende mogelijkheden voor spraak- en videochat. Vanuit de standaard app of vanuit de browser of mobiel. Slack biedt integraties met Zoom, Webex, Google Hangouts of anderen. Bij Microsoft Teams heb je ook meerdere opties, waaronder de mogelijkheid het cloudgebaseerde telefoonsysteem van Microsoft. Hiermee kan je bellen met mensen buiten je organisatie. Ook Zoom wordt ondersteund in Microsoft Teams. Afhankelijk hoe Slack of Microsoft Teams zijn ingesteld, kun je video gesprekken opnemen en na het gesprek transcripties opvragen.

video call slack

 

Video call Slack hierboven en onder video call Teams

 

meeting

Beide programma’s rollen vaak nieuwe functies uit. Vaak voor een soortgelijk doel, maar anders geïmplementeerd. Met de Reacji Channeler-app van Slack kun je berichten van het ene kanaal naar het andere kopiëren. Dit kan met behulp van alleen een emoji-reactie. Deze staan bekend als een “reacji”. Het is een gave truc die laat zien dat Slack creatief is. In Microsoft Teams kan je berichten plaatsen over meerdere kanalen en teams in één keer. Beide zijn nuttig; Slack’s is net wat omslachtiger, maar creatiever.
Meldingen

Wanneer je niets doet kunnen de notificaties om de oren vliegen in beide apps. Het is dus noodzakelijk om in te stellen wat voor meldingen je wilt zien. En hoe vaak je deze meldingen wilt krijgen.

Microsoft Teams geeft je controle over welke meldingen je waarvan krijgt:

  • Chats
  • Vermeldingen
  • Antwoorden
  • Likes en reacties
  • Gemiste oproepen
  • Voicemails
  • Etc

Je kunt kiezen hoe je deze meldingen wilt ontvangen, zoals via een banner of een e-mail in de desktop-app.

Slack biedt niet zo veel meldingsopties. Ik vind de mogelijkheid om verschillende meldingsinstellingen te doen erg handig. Bijvoorbeeld voor een mobiel of je desktop. Je kunt ook een ​​meldingen krijgen wanneer iemand een trefwoord gebruikt dat je opgeeft.Wat betreft de broodnodige Do Not Disturb-bediening blinkt Slack uit.

Je kunt binnenkomende meldingen op de volgende manieren stilzetten:

  • 30 minuten
  • 1, 2 of 4 uur
  • Tot morgen
  • Tot volgende week
  • Of voor een aangepaste periode.

In Microsoft Teams kan je dan weer de stilte uren opgeven en of weekenden. Dan worden alle meldingen gedempt. Dit is overigens alleen beschikbaar voor de mobiele app.

Korte conclusie voor beide apps voor dit onderdeel. De Slackbot is een mooie optie. En in Microsoft Teams de berichten opmaak en het uitgebreide vergaderen. Ik geef zelf Microsoft Teams de voorkeur.

Slack of Microsoft Teams: Integraties

Beide producten kunnen al veel zelf. Toch vinden beiden het nodig om integraties toe te laten van andere apps. Op deze manier kunnen ze een nog breder publiek bedienen. Er zijn wel enkele opmerkelijke verschillen waarmee je rekening moet houden. Met name wat betreft de integratie met productiviteitssuites. Hier kun je de appstore vinden van Slack en hier die van Microsoft Teams.

Microsoft Teams is de winnaar voor Office 365-app-integratie
Dit is geen verassing. Microsoft Teams is namelijk onderdeel van de Office 365 suite. Wanneer je in Microsoft Teams werkt, dan heb je de volledige mogelijkheden van Office. Ook kun je tegelijkertijd samenwerken in Word, Excel en PowerPoint. De integratie met SharePoint en Office-applicaties werk erg goed.Slack biedt ook Microsoft-integraties. Je kan bijvoorbeeld Outlook voor je agenda en e-mail gebruiken. Ook SharePoint en OneDrive kun je gebruiken. Alleen kunnen ze lang niet zoveel als dat Microsoft Teams kan.

Slack is de keuze voor G Suite-integratie

Aan de andere kant biedt Slack integraties met de G Suite-apps van Google. Microsoft Teams biedt alleen integratie met Google Drive. En helaas niet met G Suite (inclusief Gmail), een concurrent van Office 365. Met de G Suite-app voor Slack kun je hier toegang tot krijgen. Hier kan je delen, maken, reageren op opmerkingen en acties uitvoeren. Dit kan direct vanuit Slack. Het bewerken van het bestand gebeurt in de G Suite-app.

Slack appsMicrosoft Teams Apps

 

Slack heeft meer dan 2000+ app-integraties (links). Microsoft Teams biedt er op dit moment maar 250 (rechts) .
Slack biedt veel meer app-integraties van derden. Slack (gelanceerd in 2013) loopt voor op Microsoft Teams (die in 2017 debuteerde). En dat zie je terug in de integraties die het momenteel heeft en het laat zien in termen van integraties.

Zowel Slack als Microsoft Teams maken het mogelijk om aangepaste apps te bouwen. Volgens Slack werden 500.000 aangepaste apps door klanten gebouwd. In Microsoft Teams is dit ook mogelijk. Dit kan zelfs traditioneel met code, maar ook via modeling in het Power Platform.

Korte conclusie: Als je in “best-of-breed” gelooft en het juiste gereedschap voor de klus wilt en niet te diep wil ingaan op het eco-systeem van een leverancier, is Slack op dit moment de beste keuze. Maar de integratie van Microsoft Teams met Office 365-apps is erg goed. Als je al met Microsoft producten werkt zal dit duidelijk de voorkeur genieten.

Slack versus Teams: Extra opmerkelijke onderscheidende factoren

De ontwikkelaars van Slack en Microsoft Teams zijn hard aan het werk. Ze bereiden voortdurend nieuwe functies voor om hun product te onderscheiden. De volledige lijst met opvallende verschillen zou te lang zijn om uit te schrijven. Maar hier zijn er enkele.

De functie voor gedeelde kanalen van Slack is het heel handig. Je kan hier eenvoudig je kan hier door externe bedrijven toevoegen aan je slack ruimte. De externe gasten zijn duidelijk herkenbaar aan hun bedrijfslogo. Dit logo zit in hun profielfoto.

Met Microsoft Teams is het ingewikkelder om te werken met externe teams. Chatten met mensen buiten uw organisatie kan aan en uit gezet worden. Je kunt externe toegang of gasttoegang tot de teams aanzetten. Met externe toegang kun je bijna naadloos communiceren. De externen hebben geen Teams installatie nodig. Die kan namelijk direct vanuit Google Chrome Werken. Met gasttoegang kun je een persoon buiten je eigen domein toevoegen. Deze kun je dan aan een team toevoegen. Let wel op dat deze alles direct ziet in het kanaal. Wanneer er prive kanalen aanwezig zijn kunnen die afgeschermd zijn.

Slack kan goed schalen. Slack kan een onbeperkt aantal gebruikers per organisatie. En meer dan 100.000 gebruikers op een kanaal. Microsoft Teams ondersteunt op dit moment maximaal 5.000 gebruikers per organisatie. 200 kanalen per team; en 5.000 gebruikers op een kanaal.

Mobiele werkers (First Line Workers)

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om mobiele werkers te helpen. Mobiele werkers zijn gebruikers in de detailhandel, horeca, reizen en productie werken. Deze teamleden hebben geen eigen werkplek tot hun beschikking. De functies zijn speciaal ontworpen om makkelijk te maken.
Functies zoals in en uit te klokken op hun mobiele apparaten.
Hun locatie delen en andere taken uit voeren die specifiek zijn voor hun werk. Slack loopt niet ver achter en biedt app-integraties zoals Attendance Bot. Deze helpt bij het beheren van tijdregistratie. En het bijhouden van pauzes en lunches. Of het synchroniseren van facturen per uur, planning van ploegendiensten en dergelijke.

Microsoft Teams biedt een geïntegreerde Wiki-functie voor notities. Dit kan handig zijn voor het bundelen van kennis van teamleden. Overigens raad ik hier aan om Onenote te gebruiken en te integreren. Slack biedt deze kennis verzamelen via een app-integratie zoals Guru. Dit is een bot voor het vastleggen en delen van informatie.

Korte conclusie: Voor de mobiele medewerker is Teams veel eenvoudiger. Waarbij Slack het beter doet met de delen van teams met externen.

Slack of Teams: mobiele apps
Sommige desktop programma’s missen functionaliteiten op een mobiel. Bij Microsoft Teams en Slack werken de meeste functies ook. Waarbij Microsoft Teams voorop loopt.
teams Mobile     Slack Mobile

 

Slack (rechts) behoudt veel van het uiterlijk van het desktop programma. Terwijl Teams (links) een beter uiterlijk toont.
Het belangrijkste is dat je geen andere manier hoeft te leren om dingen te doen op je mobiel in Slack of Teams.

Er zijn natuurlijk enkele programma verschillen. Deze zijn ontworpen om plaats te bieden aan een kleiner touchscreen met aanraakfunctionaliteit. Als je bijvoorbeeld over een bericht in de desktopclient van Slack beweegt. Dan kun je een reactie toevoegen, een thread starten, het bericht delen, enzovoort. Op je mobiel tik en houdt je het bericht ingedrukt om dezelfde acties uit te voeren.

Korte conclusie: Er is te weinig verschil om voor de een of ander te kiezen

Slack versus Teams: beveiliging, compliance en enterprise management

Wat beveiliging, compliance en enterprise management betreft zijn beide apps zich bewust.
Wanneer je voor Microsoft Teams kiest in de beveiliging erg goed geregeld. Wel belangrijk dat je hier de juiste licentie bij kiest en de juiste instellingen. Ook is het mogelijk om hier 3rd party applicaties te kiezen.

Basis

Tegenwoordig dekken Slack en Teams veel van de basisbeginselen van beveiliging en compliance. In sommige gevallen zijn de functies eigen aan het platform. In andere gevallen via integraties. Beide apps encrypten bijvoorbeeld gegevens die onderweg zijn. Ze ondersteunen data in europa. Om Data verlies voorkomenzijn de volgende zaken mogelijk:

  • EDiscovery en legale bewaring
  • Beheer van mobiele applicaties
  • Eenmalig inloggen
  • De mogelijkheid om 2 staps authenticatie(SMS,App, Telefoongesprek) te vereisen.

Sommige van deze functies zijn alleen beschikbaar zijn bij duurdere licenties.

Slack

Ook Slack breidt zich ook uit dit gebied uit. Eerder dit jaar introduceerde het bedrijf Enterprise Key Management. Dit is een add-on tool voor het top Slack Enterprise Grid-plan. Met EKM kunnen organisaties hun eigen encryptysleutel gebruiken. Hiermee kunnen ze berichten en bestanden coderen.
Ook voor Enterprise Grid heeft Slack onlangs mobiele beveiligingsfuncties toegevoegd. Hiermee kunnen beheerders Slack configureren om extra lagen of beveiliging te vereisen. Dit bijvoorbeeld na eenmalige aanmelding, zoals Face ID en Touch ID op iOS.

Korte conclusie:
Slack biedt wat het MKB nodig heeft op het gebied van beveiliging, compliance. en versterkt zijn beveiligingspositie voortdurend.
Maar Microsoft Teams heeft is de beste keuze door de integratie met Office 365 en Microsoft 365.

Slack vs. Teams: plannen en prijzen

Slack en Teams bieden beide gratis plannen. Een Microsoft Teams plan. Dit vereist een gratis Microsoft-account(outlook.com etc) vereist. Hier zit verder geen geen betaald abonnement aan vast. En biedt al een hoop functionaliteit. Zoals:

  • Onbeperkt berichten en zoeken
  • Ondersteuning voor maximaal 300 gebruikers
  • 2 GB bestandsopslag per gebruiker
  • 10 GB gedeelde opslag
  • Één-op-één audio- en videochat
  • Scherm delen
  • Onbeperkte app-integraties
  • Tweefactorauthenticatie

Het gratis abonnement van Slack is beperkter. Dit houdt in:

  • Je mag tot 10.000 berichten hebben
  • 10 apps en integraties
  • Één-op-één video-oproepen
  • Tweefactorauthenticatie
Slack abonnementen

Verder beginnen Slack abonnementen bij usd 6,67 per gebruiker per maand. En US $ 12,50 per gebruiker per maand voor het Plus-abonnement. Beide worden jaarlijks gefactureerd. Prijzen voor het Enterprise Grid-plan zijn bedoeld voor grote organisaties. Deze organisaties kunnen ook onderling verbonden zijn. Je kunt hier de prijs alleen van krijgen door contact met Slack Sales op te nemen. Betaalde abonnementen bieden:

  • Onbeperkte berichten en integraties
  • Scherm delen
  • Gast toegang
  • Gedeelde kanalen
  • Geavanceerd zoeken
  • Beveiligings-, compliance-, support- en beheermogelijkheden die met elke laag worden uitgebreid.
Office 365 abonnementen

Office 365 abonnementen voor organisaties verschillen van € 4,2 tot € 34,4 per gebruiker per maand kosten. Afhankelijk van het abonnement komen er verschillende mogelijkheden bij:

  • Geplande vergaderingen
  • Vergadering opname
  • Single sign-on en andere beveiligings-, compliance- en beheerfuncties
  • Office 365 apps en services van Microsoft.

De abonnementen zijn bijna niet te vergelijken met elkaar. Dit komt omdat de services zoveel van elkaar verschillen. maar stel we nemen het abonnement rond de 10 euro.

Office 365

Dan krijg je bij Microsoft bij het Office 365 Business Premium-abonnement, inclusief Teams. De volgende functionaliteiten:

  • Outlook, Word, Excel, PowerPoint
  • SharePoint en OneDrive voor Bedrijven
  • Windows Publisher- en Access-apps

Dit geld voor maximaal 300 gebruikers. Heb je meer gebruikers dan kan je mixen met abonnementen.

Slack

Van Slack krijg je bij een Slack Plus-abonnement. Wat onbeperkte gebruikers ondersteunt en meer Slack-functies bevat dan het standaardplan geen productiviteitsapps.

Korte conclusie:
Op basis van prijzen heeft Microsoft Teams echt de voorkeur.
Als je Office 365 al hebt in de organisatie zou het niet slim zijn om Slack ernaast te zetten. Wanneer je organisatie al werkt met G Suite in plaats van Office. Dan is de keuze Teams niet zo voor de hand liggend.

Slack vs. Teams: Functievergelijking

Hieronder een vergelijking van de 2 producten

Slack speling
(betaalde plannen)
Microsoft Teams
(met O365- of M365-abonnement)
Max. aantal ondersteunde gebruikers per organisatie. Onbeperkt 300 Onbeperkt
Max. aantal werkruimten / teams per organisatie. 1 (Standaard, Plus)
Onbeperkt (Enterprise Grid)
Onbeperkt
Max. aantal kanalen per team Onbeperkt 200 standaardkanalen en 30 privé kanalen
Max. aantal gebruikers ondersteund op een bepaald kanaal 100.000 5.000 voor standaardkanalen, 250 voor privé kanalen
Number of langugages
supported Aantal ondersteunde talen
8 8 53 53
Kenmerken
Apps beschikbaar voor Windows, macOS, Linux (bèta), Android, iOS, web Windows, macOS, Linux (bèta), Android, iOS, web
Doorzoekbare berichten Onbeperkt Onbeperkt
Opslagruimte 10 GB – 1 TB per gebruiker 10GB per licentie max 25tb per team
Private en publieke Kanalen Ja Ja
Direct messages Ja Ja
Threaded berichten Ja Ja
Gast toegang Ja Ja
Gedeelde kanalen met partner organisaties Ja Ja, via gasttoegang
Spraak- en video-oproepen Ja Ja
Scherm delen Ja Ja
Oproep opname en transcripties Ja, met Zoom of andere integratie Ja, via Microsoft Stream en of Zoom
Aanpasbare meldingen Ja Ja
Integraties
Aantal integraties met andere apps en services 2.000+ 250+
Microsoft integraties Outlook Agenda-app, Outlook e-mail, OneDrive, SharePoint, Azure Active Directory, Azure
Boards, Azure Pipelines, Azure
Repos, GitHub
Outlook, Office 365 apps (eg, Word,
Excel, PowerPoint, OneNote), SharePoint,
OneDrive voor bedrijven, Microsoft Planner;
Yammer, Power BI, Power Apps, Power
Automate, Visio, Stream, Dynamics 365, GitHub
Google integraties G Suite-apps (bijv. Documenten, Spreadsheets, Agenda, Google Drive), Google+ Hangouts;
Google+, Google Agenda voor teamevenementen, Gmail
Google Drive, Gmail ondersteuning voor gasttoegang
Integraties met cloudopslag /
bestandssynchronisatieservices
OneDrive, Google Drive, Box,
Dropbox, Adobe Creative Cloud, Egnyte OneDrive
OneDrive voor bedrijven, SharePoint, Box, Citrix ShareFile, Dropbox, Google Drive, Adobe Creative Cloud
Salesforce integratie Ja Ja, via Zapier
Ondersteuning voor aangepaste apps Ja Ja
 SECURITY, COMPLIANCE, ENTERPRISE MANAGEMENT
Data encryption Ja Ja
Mogelijkheid om tweefactorauthenticatie af te dwingen Ja Ja
OAuth Ja Ja, voor apps van derden
Op SAML gebaseerde eenmalige aanmelding Ja (Plus en Enterprise Grid) Ja, via Azure Active Directory
Real-time Active Directory-synchronisatie Ja, met OneLogin, Okta, Ping-integratie (Plus en
Enterprise Grid)
Ja
Audit log API Ja, via Discovery API + partners (Enterprise Grid) Ja
Ondersteuning voor auditlogboek Ja, via Discovery API + partners (Enterprise Grid) Ja
Ondersteuning bij het voorkomen van gegevensverlies Ja, via Discovery API + partners (Enterprise Grid) Ja
eDiscovery en juridische ondersteuning Ja, via Discovery API + partners (Enterprise Grid) Ja (ondernemingsplannen)
Ondersteund mobiel applicatiebeheer Ja, via Enterprise Mobility Management-integratie (Enterprise Grid) Ja, via Microsoft Endpoint Manager (voorheen Intune)
Gebruikersregistratie en deprovisioning Ja (Plus en Enterprise Grid) Ja
Regio-Datacenters Ja (Plus en Enterprise Grid) Ja
Beheertools voor het beheren van gebruikers en apps Ja (basistools met standaard, mid-level tools met plus; volledige suite met Enterprise Grid) Ja
99,99% uptime SLA Ja (Plus en Enterprise Grid) Ja
PRIJZEN
Gratis versie beschikbaar Ja Ja
Betaalde plannen Standaard: $ 6,67 / gebruiker / maand jaarlijks gefactureerd of $ 8 / gebruiker /
maand maandelijks gefactureerd
Plus: $ 12,50 / gebruiker /
maand jaarlijks gefactureerd of $ 15 / gebruiker / maand maandelijks gefactureerd
Enterprise Grid: neem contact op met Slack voor prijzen
Teams zijn zonder extra kosten inbegrepen bij de meeste Office 365- en Microsoft
365-abonnementen

Conclusie

Sommige bedrijven gebruiken zowel Slack als Teams. Maar die aanpak voegt extra complexiteit en kosten toe. En is dus voor de meeste organisaties geen optie. Als dat zo is voor jou organisatie zijn hier mijn aanbevelingen;

Als het erop aankomt, lijken Slack en Microsoft Teams meer op elkaar dan dat ze verschillen. Ze bieden beide een versie van dezelfde functies, hetzij direct in de app. Of via een app-integratie. Als je een functie mist die je nodig hebt is de kans groot dat deze wordt toegevoegd. Het enige waar je op moet letten is hoeveel kost deze geïntegreerde service? Dit dan ten opzichte van de andere budgetten.

Als je al diep in de Office 365 wereld zit, is Microsoft Teams een geweldige keuze. Als je nog niets zover bent probeer het dan met een proef abonnement. Zorg dan wel dat je een testdomein registreert.

Wanneer je kijkt naar de Okta gegevens. Dan zie je dat 31% van de Slack klanten ook Office 365 gebruikt. Van Slack’s top 50-klanten is 74% ook Office 365-klant. volgens de gegevens van het analyseteam van Slack.

Wanneer je niet gebonden bent aan Microsoft Of Google zou Slack een serieuze optie zijn. In alle andere gevallen is het verstandiger om te kijken of Microsoft Teams past.

2 thoughts on “Slack vs Microsoft Teams”

  1. Sjaak van Wijk

    Heldere analyse, Paul. Top. Zeker in deze tijd van thuiswerken en onderling communiceren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top