Microsoft Teams bestanden standaard openen in Word op je pc

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op twitter

Wanneer je in Microsoft Teams een bestand opent om te bewerken opende deze altijd in Microsoft Teams of in de web applicatie. Voor de meeste mensen is dit een frustratie omdat zij gewend zijn te werken in hun desktop applicatie (applicatie die op de pc zelf staat). Tot voor kort was de enige andere mogelijkheid om je bestanden te synchroniseren met de OneDrive app op je pc en het document vanuit daar te openen. Alleen een chat met een link naar een bestand werkte dan weer niet. Kortom niet de beste oplossing voor velen.

Maar nu is er een wijziging: je kunt namelijk kiezen of je bestanden standaard in de desktop app of in de web applicatie wil openen. Hiermee lost Microsoft meteen een aantal frustrerende uitdagingen op! Een aantal? Ja, het is namelijk nog niet mogelijk om bestanden te laten openen in Numbers of Keynote, terwijl deze default op bijvoorbeeld je Mac staan.

Hoe stel ik in dat Microsoft Teams bestanden geopend worden op mijn pc?

Dit kun je eenvoudig doen door in je Microsoft Teams omgeving naar de 3 puntjes te gaan en vervolgens naar instellingen. Hier kun je kiezen welke manier voor jou het fijnst is om bestanden te openen. De opties die beschikbaar zijn, zijn in volgorde Teams, Desktop applicatie of de browser.

standaarddesktopapp openen

Nadat deze instelling is ingesteld, kun je op een bestand klikken in teams en zal het bestand direct openen in de applicatie op je pc. Het kan zijn dat je eerst nog een keer de vraag krijgt of je dit echt wil, die kun je natuurlijk negeren.

geopend in desktop

 

Wanneer je een nieuw bestand begint vanuit teams zal deze direct de applicatie op je pc opstarten, zodat je in die applicatie kunt gaan werken i.p.v. in de browser.

nieuw bestand aanmaken.gif

Je kunt dit ook aanpassen zonder de instellingen  te hoeven aanpassen. Wanneer je in de bestanden tab staat, kun je op de 3 puntjes klikken en daar de instellingen wijzigen.

wijzigen instelling

Ik ben erg benieuwd welke instelling jij gebruikt en of je al van deze instelling op de hoogte was.

 

 

Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter

Dit wil je niet missen!

Loop niet achter de feiten aan, maar blijf voorop lopen. Bespaar tijd en krijg als eerste informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen Microsoft 365.

2 reacties op “Microsoft Teams bestanden standaard openen in Word op je pc”

  1. Bedankt voor de informatie echter als je een koppeling naar het bestand gebruikt wordt deze toch weer in teams geopend ipv in de app ­čÖé

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit wil je niet missen!

Loop niet achter de feiten aan, maar blijf voorop lopen. Bespaar tijd en krijg als eerste informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen Microsoft 365.

Zoeken

Recente berichten

Recente berichten
Scroll naar top

Stop met tijd verspillen

10 praktische tips voor meer tijd en effectiviteit in Microsoft Teams

Werk sneller en makkelijker samen met je collega’s. Haal er je voordeel uit.