ROUTE NAAR MÉÉR TIJD EN PLEZIER

Effectiviteit. Betrokkenheid. Winst.

Vervang gedoe door simpel en snel

Je hebt een missie. De organisatie groeit. Elk vooruitstrevend bedrijf wil zo efficiënt mogelijk werken. Want tijdverspilling is zonde. En tijdverspilling is niet nodig. Maar ondertussen verliezen we onszelf dagelijks in een overvolle inbox met e-mails. We verprutsen onze tijd met oude software. We ervaren nog steeds veel gedoe rondom het opslaan van en het werken in documenten, terwijl dit al lang niet meer nodig is. Laat staan dat jij en je teamleden eenvoudig vanuit huis op een effectieve manier kunnen samenwerken.

Een systeem dat werkt
De mogelijkheden zijn ongekend. De nieuwe manier van werken gaat over snel en makkelijk werken. Samenwerken is hierbij key. Geen tijd verspillen aan zinloos gedoe, maar zo efficiënt mogelijk werken. Grenzeloos samenwerken, waarbij je teamleden met een grote glimlach hun werk doen. Door het inzetten van Microsoft Teams, hét platform voor samenwerken binnen Microsoft 365, helpen wij je met effectief digitaal samenwerken. We combineren dit met de bewezen principes van dé nieuwe manier van samenwerken, waarbij de mens centraal staat.

The Roadtrip

De implementatie van Microsoft Teams

“Catch the right wave to get the flow”

Wij realiseren het gehele implementatietraject, van strategie tot innoveren, van Microsoft Teams en Microsoft 365. Wij helpen jou en je organisatie bij het maken van de overstap naar en het continue blijven optimaliseren van dé nieuwe manier van samenwerken.

De Roadtrip voor de implementatie van Microsoft Teams en Microsoft 365 bestaat uit 3 fases.
Elke fase is nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

 

KbWorks aanbod
Fase 1. Create the map

Strategische fase

Samen onderzoeken we de huidige situatie van de organisatie en brengen we in kaart waar de behoeftes liggen. Wat wordt de nieuwe ‘way of working’? Hoe gaan we om met dataopslag en structuur? Welke governance hanteren we?

Een helder beeld en een duidelijk plan vooraf, voorkomt een hoop gedoe later. Niet alleen minder gedoe, maar het bespaart je ook een hoop tijd en geld achteraf. Je gaat niet bouwen aan een huis zonder fundering. Doe je dat wel, dan geeft dat later veel ellende. 

Een concrete routekaart

Uit de strategische fase volgen de strategische en tactische besluiten over hoe Microsoft Teams ingericht wordt en op welke manier dit gerealiseerd gaat worden. Natuurlijk passend bij de doelen van de business en IT. De routekaart wordt uitgewerkt aan de hand van de 8 stappen.

 

Fase 2. Check the conditions

Design fase

De doelen voor de inzet van Microsoft Teams zijn helder, de strategie rondom data, OneDrive en de inrichting van Teams is bepaald en het plan voor de governance staat. Het is tijd om de Microsoft Teams en Microsoft 365 omgeving in te richten en te testen middels een pilot.

Inrichten Microsoft Teams

Tijdens de pilot onderzoeken we samen met de pilotgroep o.a. of de wensen van de organisatie technisch haalbaar zijn en wat de nieuwe way of working met Microsoft Teams en Microsoft 365 in de praktijk zal zijn. 

Aan het einde van de pilot periode is er een goed functionerende omgeving, waarin goed wordt samengewerkt met behulp van Microsoft Teams en Microsoft 365. De Teams omgeving is nu bepaald voor de rest van de organisatie.

 

PowerApps, bots en werkproces optimalisatie d.m.v. flows
We maken ingewikkelde dingen graag simpel. Wat standaard opgeleverd wordt door Microsoft, daar maken zoveel mogelijk gebruik van. Dit is kosten besparend en zorgt voor weinig onderhoud. In bepaalde situaties is het zinvol om gebruik te maken van PowerApps met flows of geautomatiseerde bots die voor nog meer tijd besparing zorgen. 

Migratie naar Microsoft 365
Is er data die vanaf de fileserver overgezet moet worden naar Microsoft 365? Of is het nodig dat bestaande SharePoint sites gekoppeld worden Microsoft Teams? Dit is in de strategische fase bepaald en wordt in deze fase gerealiseerd.

Fase 3. Learn to surf

Implementatie fase

We gaan Microsoft Teams implementeren! We rollen de nieuwe omgeving stap voor stap uit, zodat iedereen toegang heeft. Alle teamleden worden getraind en begeleid om te werken in de nieuwe way of working.
Ons doel: iedereen kan efficiënt (samen)werken en communiceren met Teams en Microsoft 365. 

Waarom training en adoptie?

Aandacht voor training en adoptie is essentieel om de nieuwe way of working tot een groot succes te brengen. De manier waarop Microsoft 365 in de eerste 6 tot 12 maanden wordt gebruikt, is bepalend voor de business en of de doelen behaald worden.

User stories
De nieuwe way of working met Microsoft Teams is de basis voor de training en adoptie. Er wordt gebruik gemaakt van user stories volgens een ‘Day in the life’. We kijken naar hoe een werkdag van jouw teamleden eruitziet, gebruik makend van de nieuwe functionaliteiten. 
Een lege inbox, dat sowieso 🙂

Training en adoptie materiaal
We geven on-site of remote trainingen en directe (digitale) ondersteuning op de werkplek. Daarnaast zijn video’s, hand-outs en reference cards mega handig voor extra back-up. 

Bekijk ook de video's over

Digitaal samenwerken

Alles over digitaal samenwerken met Microsoft Teams, SharePoint en Microsoft 365.
Met Paul Keijzers en Debby van der Mije, beiden MVP van Microsoft en eigenaren van KbWorks.nl.
Meer video’s vind je op ons YouTube kanaal.

Onder andere gewerkt met:

9 stappen eenvoudig uitgelegd

Gratis handleiding voor Microsoft Teams

In de handleiding leggen we o.a. simpel uit: (met screenshots)

  • Waar je start met Microsoft Teams en het gebruikersscherm.
  • Hoe je snel en makkelijk samenwerkt in Microsoft Teams.
  • Hoe je eenvoudig bestanden deelt met anderen.
  • Hoe je super snel chat i.p.v. e-mailt.
  • Hoe je vergaderd in Microsoft Teams en hoe je een vergadering kunt inplannen en organiseren.
  • Hoe je makkelijk hulp krijgt via de zoekbalk.
  • Hoe je een team aanmaakt en beheert.

Snel advies of vragen?

Vul de intake hieronder in (duurt 1 minuut). We nemen binnen 48 uur contact met je op. Indien nodig en gewenst plannen we een korte call in. Hierna weet je exact wat er moet gebeuren en welke ondersteuning van ons daarop aansluit.

Scroll naar top
Mijn vaardigheid
50%
Vul hieronder je informatie in om de checklist via e-mail te ontvangen.
Checklist

Stop met tijd verspillen

Onze checklist geeft inzicht in 13 stappen die zorgen voor meer tijd, betrokkenheid en effectiviteit met je teamleden.